Anbragte børn og unges trivsel 2016
I denne undersøgelse af SFI kan du læse om anbragte børn og unges trivsel i forhold til alder og anbringelsessted.
Indhold
Denne undersøgelse har til formål at måle trivslen blandt anbragte børn og unge i forhold til faktorer som blandt andet oplevelse af anbringelsessted, helbred, fritid, netværk, relationer, kontakt til familien med flere.
Publikationen indeholder følgende afsnit:
- Sammenfatning
- Hverdagen på anbringelsesstedet
- Trivsel, helbred og fritid
- Kontakt med familien
- Netværk og nære relationer
- Skolegang
- Risikoadfærd og kriminalitet
- Medinddragelse
Konklusion
Undersøgelsen viser, at langt de fleste anbragte børn og unge trives godt på anbringelsesstedet (89 %), at 83 % føler sig trygge, og at 79 % føler, at de har tilstrækkeligt med privatliv.
Børn og unge, der er anbragt i familiepleje er oftere glade for deres opholdssted end børn og unge på døgninstitutioner og socialpædagogiske opholdssteder.
Undersøgelsen viser, at anbragte børn og unge dyrker langt mindre motion end ikke-anbragte børn og unge, og at færre anbragte går til organiserede fritidsaktiviteter.
Kun 60 % af de anbragte børn og unge har følt sig inddraget i deres egen anbringelsessag.
Til slut viser undersøgelsen, at andelen af anbragte børn og unge, der ofte føler sig ensomme er faldet siden 2004. Dog er antallet stadig højt i forhold til ikke-anbragte børn og unge (13 % over for 5 %).
Du kan i publikationen læse mere om undersøgelsens konklusioner.
Metode
Undersøgelsen bygger på data fra 1.560 børn, der er anbragt uden for hjemmet. Børnene var på interviewtidspunktet 11, 13, 15 eller 17 år gamle.