Friluftsliv - for mennesker med funktionsnedsættelse
Igennem 16 artikler, skrevet af forskere og praktikere med et indgående kendskab til friluftsliv, svarer denne antologi på spørgsmålene: Hvorfor friluftsliv? Hvad er det ved friluftsliv, mennesker med funktionsnedsættelse har gavn af og på hvilken måde?
Indhold
Målet med antologien er at højne og videregive viden og erfaring om inddragelse af friluftsliv i det pædagogiske arbejde med mennesker med funktionsnedsættelse. I bogen tages der udgangspunkt i en bred forståelse af begrebet friluftsliv. Det er alt fra vandreture, bålaktiviteter, skiløb, kajaksejlads, sanseoplevelser i hængekøjemiljøer, naturvejledning, udeskole, særlige arbejdsopgaver omkring naturpleje og naturformidling, primitivt lejrliv og meget andet. Der er særligt fokus på krop og sansning samt på de unikke værdier, man kan finde i naturens rum, og som med fordel kan benyttes i både rehabilitering, habilitering, specialpædagogik, socialpædagogik og fritid.
Bogen henvender sig til studerende, terapeuter, lærere, pædagoger, friluftsvejledere, forskere, naturvejledere, idrætsuddannede, friluftslivsaktive, spejdere m.fl. Den er udgivet af Handicapidrættens Videnscenter i Danmark i samarbejde med Valnesfjord Helsesportssenter i Norge. Udgivelsen er støttet af Friluftsrådet i Danmark. Bogen indeholder artikler skrevet af: Anette Bischhoff, Inger Sjöberg, Tove Lise Jensen, Lillian Jørgensen, Bård Bakke, Line Storm, Anders Greve, Michael Landgrebe, Randi M. Sølvik, Ulla Westendorp, Linda Urup Nielsen, Jonny Jakobsen, Joseph Gibson, Benny Jensen, Tine Soulié, Bo Therkildsen, Mads Madsen, Kjetil Tennebø, Rolf Asplund, Anders Bergkvist, Asbjørn Hagen og Karen Kjeldsberg Pihl Gunleiksrud.