Handicappsykologi – En grundbog om arbejdet med mennesker med funktionsnedsættelser
Præsentation af et psykologisk perspektiv på handicap.
Indhold
Denne bog er 2. udgave af Handicappsykologi og er opdateret med aktuel forskning og gennemarbejdet med henblik på at skabe en tættere sammenhæng mellem teori og metoder.
Bogen beskæftiger sig med handicap i lyset af et bredt psykologisk perspektiv. Bogen er forskningsbaseret, idet den tager udgangspunkt i nyere international forskning, men samtidig relaterer den sig til danske forhold på en let tilgængelig måde.
I bogen gives der indledningsvis en teoretisk introduktion af begrebet handicappsykologi. Dernæst beskrives udviklingsforløbet hos mennesker med et handicap fra barn til ung og til voksen. Efterfølgende beskrives forskellige handicap, herunder psykisk udviklingshæmning, bevægelseshandicap, sansehandicap og autismespektrumforstyrrelser med særligt fokus på normalisering, inklusion, det professionelle arbejde og handicappets betydning for den enkeltes udvikling. Afslutningsvist beskæftiger bogen sig med pædagogiske og psykologiske metoder i arbejdet med mennesker med handicap, intervention i forhold til problemskabende adfærd og det relationelle arbejde med mennesker med handicap.
Bogen er tænkt som en lærebog til en række af forskellige uddannelser, eksempelvis pædagog, lærer, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver, psykolog med flere eller som opslagsbog for professionelle og pårørende til målgruppen.