Hvis det var mig...
Hvordan møder vi børn med multiple funktionsnedsættelser - menneske til menneske? Det belyser forfatteren på en poetisk måde ud fra egne erfaringer med multihandicappede børn på Vestermarksskolen i Aars.
Indhold
Hvis det var mig, hvordan ville jeg så gerne? Det er dette spørgsmål, som bogen tager afsæt i - både med fokus på barnet og den voksne og med udgangspunkt i det relationelle menneskesyn, som kan hjælpe med at forstå den nonverbale kommunikation.
Bogen centrerer sig omkring, hvordan vi møder børn med multiple funktionsnedsættelser. Bogen handler ikke om "den ny teknologi"s muligheder i forhold til denne målgruppe eller trælse dage med umulige børn - nej - bogen lægger vægt på det nære sampil, hvilket forfatteren påpeger er en nødvendighed for, at børnene mærker, at de betyder noget for nogen.
Lars Torp Jensen belyser gennem 11 poetiske essays, hvordan dette møde håndteres. For at det skal lykkes, kræver det bl.a. en god indsigt i egne følelser og intentioner. Bogen sætter gennem praktiske og teoretiske perspektiver fokus på værdier, holdninger og vores måde at leve sammen på som mennesker blandt mennesker.
I en kort præsentation af de 11 essays skriver forfatteren bl.a.: "Fra det første åndedrag til det sidste rækker vi ud og søger en hånd, en stemme, en krop, vi søger et andet sind, et andet menneske. Så vi ikke er så alene. Uanset hvem vi er og hvordan vi er skabte". Bogen omhandler således ikke udelukkende mødet med børnene, men også måden voksne mødes og hvordan vi møder os selv.
Bogen henvender sig især til fagprofessionelle på det socialpædagogiske område.