Ære og konflikt - Metoder og muligheder i arbejdet med æresrelaterede konflikter
Denne artikelsamling handler om metoder og muligheder i arbejdet med æresrelaterede konflikter og samler en række fagfolks bud på metoder, der har vist sig at give gode resultater.
Indhold
Artikelsamlingen indeholder seks artikler:
- Første artikel "Kultur er noget, vi gør" handler om forforståelser og forebyggelse i arbejdet med æresrelaterede konflikter. Artiklen er skrevet af Marianne Nøhr Larsen, som er antropolog og leder af Center for Interkulturel Dialog.
- Anden artikel "Det Handlar om Kärlek" handler om projeketet af samme navn, som skaber samarbejde mellem frivillige og myndighederne i arbejdet med æresrelaterede konflikter. Artiklen er skrevet af Lars Holmgren, der er udviklingskonsulent i Rädda Barnen i Sverige.
- Tredje artikel "Elektras förebyggande arbete", handler om projektet Elektra i Fryshuset i Malmø, som har til formål at forandre holdningen til æresrelaterede konflikter hos de unge blandt andet gennem foredrag på skoler. Artiklen er skrevet af Roshna Ali, som er projektleder for Elektra.
- Fjerde artikel "Faresignaler - Hvordan ser man en æresrelateret konflikt?" sætter fokus på de signaler, som unge med æresrelaterede problemer sender, men som kan være svære at få øje på.
- Femte artikel "Den gode samtale" handler om, hvad der vigtigt for at få en god dialog med de unge. Både fjerde og femte artikel er skrevet af Susanne W. Fabricius, som er projektleder for Etnisk Ung.
- Sjette og sidste artikel "En helhedsorienteret indsats" handler om den Nationale Strategi mod Æresrelaterede Konflikter og er skrevet af Ditte Wenzel, som er chefkonsulent i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold.