Ama'r Halshug
Henriette Karlsen giver i bogen “Ama’r Halshug” et ufiltreret indblik i et liv, som de færreste danskere kender til. Den tager tager både læseren med til en opvækst med fulde og uforudsigelige voksne, forbi den fysiske og psykiske vold, der altid lå på lur i barndommen og hen til narkofesten på det kommunale opholdssted.
Indhold
En iskold aften stak Henriette Karlsen af fra sin mors lejlighed og løb på bare tæer gennem Amagers gader. Hun var 15 år og havde fået nok af de voksnes druk og vold — og af, at ingen troede på hende, når hun fortalte om sit liv. I flere måneder levede hun på Christiania, indtil hun blev anbragt på et kommunalt bosted og mistede den sidste gran af tillid til systemet, for her forvandlede tilværelsen sig hurtigt til en endeløs narkofest.
Nu er hun 27 år gammel og tager ordet.
"Ama'r halshug" er hendes rå og ærlige fortælling om at vokse op i et hjem og i et miljø, hvor børn ikke har en stemme, selv om de i årevis bliver svigtet af både forældre og myndigheder.
Hun beskriver, hvordan hun allerede i sine tidlige barndomsår lærte at gebærde sig blandt uforudsigelige voksne på Amagers brune værtshuse, og hvordan den fysiske og psykiske vold hele tiden lå på lur derhjemme. Hun overlevede ved selv at blive en hård, voldelig og opmærksomhedskrævende pige, der forgæves forsøgte at råbe de sociale myndigheder op med sandheder og løgne.
Ama'r halshug giver et sjældent indblik i en verden, som de færreste kender til, og er en ung kvindes modige opgør med sin families sociale arv — og med et velfærdssamfund, der svigter.