Boligliv i balance
I denne publikation kan du få indsigt i, hvordan flere forskellige indsatser kan samarbejde om at styrke social mobilitet for børn og unge i udsatte boligområder.
Indhold
Dette er et løsningskatalog, som har til formål at styrke børn og unges muligheder for at opnå social mobilitet. Herunder er ambitionen, at de får de nødvendige kompetencer, der skal til for at komme i arbejde. Det er rettet mod børn og unge, som vokser op i socialt udsatte boligområder, da de ofte er dårligere stillet end børn og unge fra det øvrige Danmark.
Igennem interviews med unge, beboere og ansatte i boligområderne samt kommunerne er der indsamlet viden om, hvilke udfordringer disse børn og unge står overfor. De nedenstående udfordringer og indsatsområder er styrende for undersøgelsen samt udarbejdelsen af løsninger som beskrives i løsningskataloget.
- Forældre/ressourcer
- Netværk/fællesskaber
- Daginstitutioner/skole/fritidstilbud
- Stigmatisering
- Omverdensforståelse
- Job og uddannelse
Konklusion
Løsningskataloget kommer med tre gennemgående anbefalinger; skab fælles retning, invester langsigtet, aktivér ressourcer. Omdrejningspunktet er, at forandringskraften er størst ved en sammenhængende indsats, som i højere grad er præventiv.
Undersøgelsen viser, at der eksisterer mange forskellige tiltag og indsatser, som tager hånd om disse børn på forskellige interesseområder. Dog er den store udfordring, at disse indsatser sjældent arbejder sammen eller har en fælles vision. Derudover er det vigtigt, at de lokale ressourcer udnyttes bedre og tilskrives mere værdi end de i forvejen gør.