Evaluering af Projekt Hashgrupper på Center for for Kompetence og Beskæftigelse - Resultater af to hashgruppeforløb for unge ledige
Hashgruppeprojektet blev gennemført i samarbejde mellem Center for Unge og Misbrug og Center fo Kompetence og Beskæftigelse og bestod af to gruppeforløb med i alt 17 unge kontanthjælpsmodtagere, der havde et problematisk forbrug af hash og andre illegale stoffer.
Indhold
Du kan i denne evaluering læse en redegørelse af resultaterne og erfaringerne fra Hashgruppeprojektet. Rapporten giver et indblik i indsatsens effekter for de unge samt et blik i de unges oplevelser af forløbet. Rapporten indeholder følgende kapitler:
- Om evalueringen
- Projektets baggrund
- Projektet mål
- Projektet målgruppe
- Projektets tilrettelæggelse og indhold
- Deltagerne i de to hashgruppeforløb
- Fremmødet i gruppen
- Resultater og effekt af hashgruppeforløbet: Udviklingen i deltagernes rusmiddelforbrug, udviklingen i forbruget af andre illegale stoffer, udviklingen i deltagernes beskæftigelsessituation, brobygning til rådgivning/behandling
- Deltagernes oplevelse af forandring
- Deltagernes oplevelse af gruppeforløbet
- Deltagervurdering af tema- og kursusdage
- Konklusion
Konklusion
Evalueringen viser, at der blandt Center for Kompetence og Beskæftigelses unge var et væsentligt behov for denne indsats, og at langt de fleste af deltagerne havde stort udbytte af forløbet. Således stoppede tre unge helt deres forbrug af illegale rusmidler og elleve reducerede forbruget markant. Samtidig oplevede tolv deltagere væsentlige forbedringer i deres tilknytning og forankring i uddannelse og arbejde.
Evalueringen viste endvidere, at placeringen af indsatsen, tæt på de unges hverdag, gør det muligt at rekruttere unge, der ikke ellers ville have søgt behandling for deres rusmiddelforbrug. Erfaringen viser dog, at rekrutteringen tager tid, og at det er afgørende, at medarbejderne indgår i arbejdet med at motivere de unge til at deltage.
Metode
Rapporten er baseret på information fra de unge, der har deltaget i hashgrupperne, fra medarbejdere fra Center for Kompetence og Beskæftigelse, fra undervisere, mentorer og vejledere samt fra to gruppeledere fra henholdsvis Center for Unge og Misbrug og fra Center for Kompetence og Beskæftigelse. Informationen er indsamlet via spørgeskemaer og interviews.