Fællesskab, shawarma og Mighty Bulls - om inddragelse af unge i et alment boligområde
Søger du inspiration til, hvordan du kan inddrage unge i styrkelsen af det sociale liv i deres lokalområde? Denne bog sætter fokus på unge som ressourcer i udsatte boligområder.
Indhold
Der har i de senere år været fokus på børn og unge i udsatte boligområder - særligt unge, der enten har problemer eller skaber problemer. Der er til gengæld ikke ret meget fokus på de unge som en ressource, det vil sige som nogen, der kan inddrages i udviklingen af lokalområdet til gavn og glæde for både de unge selv og for de voksne omkring dem. Bogen belyser hvordan der kan skabes optimale rammer for inddragelse omkring de unge.
Mange af de unge, der sættes fokus på i bogen, er nydanske drenge fra et alment boligområde. Bogen er et friskt indspark på området, der viser, at rigtig mange unge gerne vil engagere sig og selv har mange idéer til, hvordan livet i boligområdet kan blive bedre.
Bogen er bygget op omkring ti små antropologiske fortællinger med afsæt i forskellige problemstillinger, som efterfølgende afsluttes med konkrete råd og anbefalinger til, hvordan voksne ressourcepersoner i lokalområdet kan være med til at skabe optimale rammer for inddragelsen af de unge. Fokus er de konkrete metoder i arbejdet, de voksnes skiftende roller og positioner i forhold til de unge og de unges liv og dilemmaer.
Bogen henvender sig især til medarbejdere i boligsociale indsatser eller praktikere, der arbejder med børn og unge i fx SSP-regi, kulturhuse, medborgercentre eller på klubber, og som ønsker at blive klogere på, hvordan man kan udvikle metoder og justere tilbud til unge i almene boligområder.