Udsatte børn - Et helhedsperspektiv
Denne bog handler om udsatte børn og behandler de komplekse sociale og psykologiske processer, som barnet påvirkes af, i et helhedsperspektiv. Bogen er skrevet af 11 forfattere og hvert kapitel bidrager med forskellige teoretiske tilgange, empiri og cases til emnet.
Indhold
Denne bog handler om udsatte børn og behandler en række forskellige emner som for eksempel: fattige børn, socialt udsatte børn, minoritetsetniske børn og børns normalitet og afvigelse.
Bogen er skrevet af 11 forfattere, der hver især har erfaring fra såvel praksis som forskning. Gennem bogen anlægges der konsekvent et børneperspektiv, hvor det for eksempel handler om, hvordan børnene oplever deres hverdag, eller hvordan man gennemfører samtaler med børn på deres præmisser.
Det er forfatternes ønske med bogen at bidrage til en helhedsorienteret forståelse af det udsatte barns situation og forklare de sociale processer mellem barn og omverden.
Målet med bogen er at kvalificere praktikere og studerende inden for det sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige arbejde med børn. I denne udgave af bogen er indholdet blevet ført ajour i forhold til ny lovgivning og de enkelte kapitler er blevet suppleret med ny forskningsbaseret viden.