Pædagogisk synlighed af socialpsykiatrien i Varde Kommune
Historiefortælling er en metode, der kan skabe kendskab og respekt for forskellige indsatser
Indhold
Projekt arbejdsglæde, indflydelse og synlighed blev søsat på Socialpædagogernes kongres i 2008, og efterfølgende afsatte hovedbestyrelsen tre millioner kroner til gennemførelse af en række arbejdspladsprojekter.
Interessen var enorm: I alt 126 projektansøgninger, og ud af dem udvalgte styregruppen de 28 projekter, som fik op til 100.000 kroner hver. Projekterne er gennemført i første halvår af 2010.
Fælles kendetegn for alle projekterne er, at de bygger på grundværdier som:
- Anerkendelse
- Åbenhed
- Faglighed
- Engagement
Det er disse fire værdier, der beskrives og er rygraden i "Det gode arbejde".
Socialpsykiatrien i kommunen består af flere forskellige indsatser: Hjemmestøtten, et værested, en kantine, et støttecenter samt ledelse og administration af indsatsen. Det vil sige, at mange forskellige faggrupper - heriblandt socialpædagoger - arbejder spredt over et geografisk spredt område.
Med projektet ønskedes at:
- Opnå støtte og faglig sikkerhed i beskrivelsen af de pædagogiske metoder
- Profilere sig overfor samarbejdspartnere, så det bliver tydeligt, hvilke opgaver socialpsykiatrien læser i samarbejde med borgerne
Tydeliggøre hvilke tilbud der er i socialpsykiatrien
Konklusion
- Af projektrapporten fremgår det, at projektet har givet bedre sammenhold på tværs af indsatser og større kendskab for forståelse til hinandens indsats.
- Det er vigtig at bruge hinandens ressourcer til at styrke fagligheden og at dette gøres systematisk.
Metode
Historiefortælling som udgangspunkt til at udarbejde en pjece samt lægges på kommunens hjemmeside. Konkret er der afviklet temadage