Evaluering af teamorganiseringen i Parkvænget
Hvilken betydning har organiseringen af arbejdet for både beboere og medarbejdere på Parkvænget?
Indhold
Parkvænget er et socialpsykiatrisk tilbud i Glostrup Kommune. Botilbuddet henvender sig til voksne med en sindslidelse. I rapporten undersøges hvilke erfaringer og oplevelser beboere og medarbejdere har med organiseringen af medarbejdere i team, og hvorvidt denne organisering er med til at støtte beboernes recoveryproces. Syv beboere og fem medarbejdere har deltaget i undersøgelsen.
Rapporten giver et bud på, hvordan beboere og medarbejderne aktivt kan være med til at ændre eksisterende handlingsnormer og skabe praksisnære forandringsprocesser.
Konklusion
Selve undersøgelsen er mundet ud i en debat om fordele og ulemper ved teamorganisering kontra kontaktpersonsordning. En af de vigtigste konklusioner i undersøgelsen er, at beboerne vægter nærvær, menneskelige relationer og kontakt højere end selve organiseringen af medarbejderne. Det vil sige, at det ikke har betydning, hvorvidt medarbejderne er organiseret i team eller kontaktpersonsordning, hvis ikke de formår at indgå i en relation til beboerne.
Metode
BIKVA, evaluering, kvalitativ metode, kvalitative interview.
Undersøgelsesdesignet er inspireret af BIKVA-modellen, hvor brugernes italesættelser danner udgangspunkt for de efterfølgende interview med medarbejderne.