Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund. Mellem forskning, planlægning og praksis
Der er en blind vinkel i forhold til ulighed i sundhed i Danmark. Vi fødes lige, men derfra udvikler vores helbred sig meget forskelligt. Denne bog går tæt på planlægning af sundhedsfremme og praksis ud fra en holistisk og sociologisk tilgang til sundhed.
Indhold
Ulighed i sundhed er et komplekst fænomen, hvor individuelle, organisatoriske og samfundsmæssige dynamikker er relateret til hinanden. Fokus i denne bog er på, hvordan sociale forhold påvirker menneskers fysiske helbred, mentale trivsel og sociale situation.
I første del af bogen præsenterer forfatterne udvalgte perspektiver, begreber og flerstrengede metoder, som favner sundhedsfremme i sin kompleksitet, og som er understøttende for praksis i forhold til at fremme lighed i sundhed.
I anden del af bogen kommer praksis tættere på, når forfatterne ved hjælp af cases går dybere ind i den fælles problemstilling vedrørende bekæmpelse af ulighed i sundhed. De giver hermed indblik i, hvordan planlægningsmodeller og -koncepter kan overføres og anvendes i kommunale og lokale initiativer møntet på sundhedsfremmende indsatser.
”Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund. Mellem forskning, planlægning og praksis” er skrevet af forskere og undervisere i sundheds- og samfundsvidenskab.