Lovgivningshåndbog - Flygtninge, familiesammenførte udlændinge og indvandrere med behov for støtte
I denne håndbog kan du blive klogere på de nyeste lovmæssige rammer for flygtninge, familiesammenførte udlændinge og indvandrere med behov for støtte.
Indhold
Denne håndbog omhandler retsgrundlaget for flygtninge, familiesammenførte udlændinge og indvandreres forhold i Danmark som både er omfattende og komplekst. Håndbogen giver et overblik over en række af de betingelser og vilkår, der er fastsat i lovgivningen omkring flygtninge, familiesammenførte udlændinge og indvandrere inden for fire temaer herunder:
- Forsørgelse, uddannelse og beskæftigelse herunder bl.a. integrationsloven, aktivloven og beskæftigelsesindsatsloven. Temaet belyser bl.a. den helbredsmæssige vurdering, som kommunerne skal tilbyde en flygtning, som er visiteret til kommunen og de beskæftigelsesrettede tilbud, som kommunen skal tilbyde.
- Hjælp i særlige tilfælde herunder det retlige grundlag i både integrationsloven og aktivloven. Dette gælder fx hjælp til udgifter til sygebehandling, medicin og tandpleje i de tilfælde, hvor udgifter ikke dækkes efter anden lovgivning.
- Særlig støtte til børn, unge og voksne herunder integrationsloven, forældreansvarsloven og serviceloven. Dette gælder eksempelvis rådgivning af børn, unge og vokse, hvilket bl.a. omfatter opsøgende arbejde i forhold til de, som måtte have behov for det fx udsatte børn, som er involveret i kriminalitet eller er udsat for omsorgssvigt.
- Uledsagede mindreårige flygtninge herunder integrationsloven, forældreansvarsloven og serviceloven.
Det er vigtigt at kende til relevante betingelser og vilkår i de relevante love med henblik på at søge at etablere det bedst mulige tilbud inden for lovgivningens rammer.
Det retlige grundlag inden for de temaer, som belyses i denne håndbog, bliver jævnligt ændret. Denne håndbog er udarbejdet på baggrund af den lovgivning, som var vedtaget af Folketinget oktober 2016. Lovgivningshåndbogen opdateres ved væsentlige ændringer af ovenstående.