Meningsfuldt?
I den danske velfærdsstat er rigtig mange mennesker hver dag involveret i at skabe sociale forandringer. Det sker, fordi der mange steder i samfundet er en ambition om at medvirke til, at mennesker får så gode betingelser som muligt i deres hverdagsliv. Men giver de mange interventioner mening? Og i så fald for hvem?
Indhold
Der interveneres på livet løs. Staten laver interventioner over for borgerne i både deres privat- og arbejdsliv, og borgerne intervenerer over for staten, når de laver politiske aktioner som demonstrationer og happenings.
Bogen ’Meningsfuldt?’ ser på, hvornår en social intervention giver mening, og hvilke kriterier der kan anvendes, når vi skal afgøre, om en given intervention giver mening? Hvem er det vigtigt, at sociale interventioner er meningsfulde for? Borgerne, de professionelle, eller myndighederne?
Disse spørgsmål undersøges i denne bogs ni kapitler, som alle er skrevet af forskere i social intervention. Første del drejer sig særligt om de sociale sammenhænge, hvor interventioner har vist sig at føre til en oplevelse af meningsløshed. I anden del er omdrejningspunktet metoder, der har vist sig virksomme, når man ønsker at lave meningsfulde, sociale interventioner.