Rehabilitering – En grundbog
Ønsker du at blive klogere på rehabilitering? I denne omfangsrige grundbog finder du en bred vifte af viden om rehabilitering på sundhedsområdet. Du kan læse om alt fra rehabilitering og socialt udsatte, til dokumentation i rehabilitering over borgerens perspektiv på rehabilitering.
Indhold
Denne grundbog er en revideret udgave af bogen ”Rehabilitering for sundhedsprofessionelle”. Revisionen afspejler de ændringer, der er sket i sundhedsvæsenet, siden den første udgave udkom i 2008. Revideringen er så gennemgribende, at indholdet tilnærmelsesvis er helt udskiftet i den nye udgave.
Der er både sket ændringer i lovgivningen samt i organiseringen og administrationen af rehabilitering. Med dette udgangspunkt beskriver lærebogen de nye muligheder, der er opstået blandt andet i kraft af det ændrede syn på rehabilitering i samfundet generelt.
Lærebogen henvender sig primært til sundhedspersonale, både på grund- og videreuddannelse. Men den kan også være relevant for andre faggrupper, såsom socialpædagoger og socialrådgivere, eller studerende på andre uddannelser, der beskæftiger sig med eller har interesse for rehabilitering på sundhedsområdet.
Forfatterteamet bag bogen repræsenterer de mange faggrupper, der indgår i de forskellige rehabiliteringstiltag, hvilket understreger den afgørende betydning, det tværprofessionelle samarbejde har for resultatet af rehabilitering.
Bogen består i alt af 25 kapitler, som kan læses sammenhængende eller enkeltvis og den kan dermed fungere som opslagsbog. Bogen består af tre hoveddele, som de 25 kapitler fordeler sig under. Del 1 omhandler ’Rehabiliteringsfeltet’. Del 2 omhandler ’Væsentlige elementer i rehabilitering’ og del 3 handler om ’Anvendt rehabilitering’.