Hvad ved vi om indvandring og integration? Indvandringen til Danmark og forløbet af integration fra 1960'erne til i dag.
Kunne du tænke dig øget indsigt i indvandring og integration i Danmark herunder den udvikling, der har været de senere år? Så er denne bog klart anbefalelsesværdig for dig.
Indhold
Bogen sætter fokus på indvandring til og integration i Danmark. Denne indledes med en historisk beskrivelse af drivkræfterne bag vandringerne mod de højt industrialiserede europæiske lande - både legal og illegal indvandring samt konsekvenser heraf. Vandringerne mod Danmark sættes derved ind i en bredere ramme af globale forhold.
En af de centrale spørgsmål, bogen adresserer, er, hvordan mødet mellem de nye samfundsborgere/deres efterkommere og det danske samfund påvirker deres levevilkår. En af de væsentlige faktorer, der belyses i bogen, er arbejdsmarkedsintegration.
Derudover belyses emner som indvandreres stilling i uddannelsessystemet, deres familieliv, tidsanvendelse og forbrugsmønstre, fattigdomsproblemer, kriminalitet, illegal indvandring til Danmark samt den udenlandske arbejdskrafts betydning for løn og beskæftigelse på arbejdsmarkedet. Der gives også indsigt i særligt udsatte gruppers levevilkår fx rumænske gadearbejdere, der, som følge af EU-udvidelsen i 2004, vandrede mod Vesteuropa med håbet om bedre levevilkår.
Bogen henvender sig til alle med interesse for migration herunder udviklingen gennem de senere år samt hvilke udfordringer indvandrere møder i det danske samfund fx barrierer for beskæftigelse. Derudover giver bogen indblik i hvilke faktorer, der kan være betydningsfulde for vellykket integration, hvilket, i takt med den stigende andel af indvandrere i Danmark, er betydningsfuld for velfærdssamfundets fremtid.