Psykisk lidelse hos voksne personer med utviklingshemming: forståelse og behandling
Denne fagbog giver dig opdateret viden om diagnosebeskrivelser, behandling og praksiserfaringer i forhold til de vigtigste og mest udbredte psykiske lidelser hos mennesker med udviklingshandicap. Forfatterne fremhæver de særlige udfordringer, som psykisk lidelse giver, når et menneske også har nedsatte kognitive færdigheder.
Indhold
I denne fagbog beskrives det, hvordan det kan komme til udtryk, når et menneske med nedsatte kognitive færdigheder også har en eller flere psykiatriske diagnoser. At arbejde med mennesker, der har en psykisk lidelse i kombination med et udviklingshandicap kan rejse en række spørgsmål: For hvornår er der behov for behandling? Hvordan kommer eventuelle bivirkninger af behandlingen af lidelsen til udtryk? Og hvornår skal man fastholde en borger i at gå i behandling? Dette vil bogen komme med svar på.
Bogen lægger vægt på de praktiske implikationer, der kan opstå, når man arbejder med mennesker der har et udviklingshandicap i kombination med en psykisk lidelse. Forfatterne beskæftiger sig med psykosociale og biologiske behandlingsmetoder og giver et opdateret vidensgrundlag inden for området, bl.a. et overblik over relevante begreber og definitioner.
I bogen kan du finde kapitler om følgende hyppige psykiske lidelser hos mennesker med udviklingshandicap:
- angst
- depression
- bipolar lidelse
- psykose
- PTSD
- personlighedsforstyrrelse
- spiseforstyrrelse
- ADHD
- Tourettes syndrom
- demens
Forfatterne viser, at der er forskellige tilgange til forskellige tilstande, selvom nogle principper vil være væsentlige for alle psykiske lidelser. Der lægges vægt på det terapeutiske møde i psykosocial behandling, og bogen indeholder mange eksempler fra praksis. Bogen giver en praktisk tilgang til feltet og er skrevet af fagfolk, der har specialiseret sig i psykiatri eller udviklingshandicap.
Bogen er velegnet til fagpersoner, der arbejder med unge og voksne med udviklingshandicap og psykiske lidelser, både i sundhedsvæsenet og på det specialiserede socialområde.