Afvikling af intensiv stofbehandling - opdatering
På baggrund af de seneste tal fra Danmarks Statistik estimeres det, at kun 439 personer påbegyndte et døgnbehandlingsforløb i 2018
Indhold
Udgivelsen er en opdatering på afviklingen af intensiv stofbehandling. Den tager særligt udgangspunkt i rapporten fra Ankestyrelsen " Den sociale stofmisbrugs-behandling, Visitation til og indhold i behandlingen" fra 2019.
På baggrund af de seneste tal fra Danmarks Statistik estimeres det, at kun 439 personer påbegyndte et døgnbehandlingsforløb i 2018. Hermed er andelen af personer i et påbegyndt intensivt døgnbehandlingsforløb nede på 4,8 pct. af det samlede antal personer, som i 2018 startede i et offentligt finansieret stofbehandlingsforløb. Servicelovens § 101 slår fast, at kommunerne skal tilbyde behandling for stofmisbrug. Kommunerne skal selv vurdere, om behandlingen skal tilbydes som ambulant behandling, hvor borgeren fx møder til samtale en gang om ugen, som dagbehandling, der er mere intensiv, eller som døgnbehandling, hvor borgeren i en periode bor på et behandlingssted. En typisk indikator for at tilbyde døgnbehandling er, at borgeren har svære sociale eller psykiske problemer, og der således er brug for et miljø med stabilitet, fast struktur og intensiv støtte.