Exit Prostitution
Hvordan kan mennesker involveret i prostitution bedst muligt støttes til at stoppe med at sælge seksuelle ydelser og forbedre deres livssituation?
Indhold
Denne rapport evaluerer indsatsen ”Exit Prostitution” i Aalborg, Aarhus, Odense og Københavns kommuner. Formålet med evalueringen er at belyse de medvirkende borgeres udbytte fra indsatsen, at vurdere CTI-metodens anvendelighed i det sociale arbejde, samt at evaluere samarbejdet mellem projektkommunerne og NGO’er på prostitutionsområdet.
Formålet med ”Exit Prostitution” er at støtte og hjælpe borgere (jf. nedenstående målgruppe) med at forbedre deres aktuelle livssituation og eventuelt stoppe med at sælge seksuelle ydelser.
I rapporten kan du læse om, hvordan indsatsen har taget udgangspunkt i CTI- metoden (Critical Time Intervention), samt hvilken effekt anvendelsen af denne metode har haft for deltagerne i indsatsen. Målgruppen for indsatsen er borgere, som har erfaringer med at sælge seksuelle ydelser i større eller mindre omfang. I rapporten kan du læse mere om denne målgruppe, og hvordan CTI-metoden anvendes i arbejdet med lige netop disse borgere.
Evalueringen beskriver desuden samarbejdet mellem indsatsens projektkommuner og NGO-organisationer. Her kan du blandt andet læse om organiseringen af samarbejdet, udbyttet og udfordringerne.
Konklusion
Rapporten konkluderer, at ”Exit Prostitution” har forbedret borgernes mentale trivsel i løbet af CTI-forløbet. Dette ses ved, at to tredjedele af borgerne ved forløbets start var i risikozonen for at få stress og depression, hvilket gennem forløbet blev reduceret til én tredjedel. Alligevel er det psykiske velbefindende det område, de fleste af borgerne giver udtryk for, stadig at have størst behov for støtte til.
Generelt i forhold til borgernes livssituation, konkluderer rapporten, at CTI-forløbet har forbedret borgernes egen oplevelse af denne. På en skala fra 1-10 havde borgerne ved forløbets start en gennemsnitlig score på 6,4. Denne score steg til 8,5 ved forløbets afslutning.
Et andet resultat i rapporten er, at prostitutionsfrekvensen blandt borgerne er faldende ved forløbets afslutning. Ved forløbets start havde halvdelen af borgerne modtaget betaling inden for den seneste måned, hvilket reduceredes til en femtedel ved forløbets afslutning.
I forhold til CTI-metodens anvendelighed, konkluderer rapporten, at denne har en positiv virkning for borgernes mentale trivsel. Også samarbejdet med NGO’er har i kommunerne vist sig at indfri sit formål.
Metode
Evalueringen tager udgangspunkt i en række kvantitative metoder samt kvalitative interviews og observationsstudier.