Rehabilitering – en grundbog
Rehabilitering er en tværfaglig proces, der kræver sammenhæng og koordination mellem sektorer, fagområder og forvaltningsområdet. Denne 3. udgave af bogen indeholder omfattende ændringer og nye kapitler, da der de seneste år er sket meget på rehabiliteringsområdet.
Indhold
Rehabilitering udgør en tværfaglig proces, der nødvendiggør sammenhæng og koordination på tværs af sektorer, fagområder og forvaltningsområder. Dette område er kendetegnet ved forskellige rammebetingelser, opgaver, kulturer, referencerammer og sprog.
Rehabilitering er forankret i brugerinddragelse, og debatten om, hvordan vi kan forbedre denne inddragelse, er fremtrædende inden for både sundheds- og socialområdet. Rehabilitering kræver samarbejde, og det kan være en udfordring at etablere et effektivt samarbejde mellem individet, pårørende, fagprofessionelle og andre relevante parter.
I denne bog behandles derfor emner som målsætning, brugerinddragelse og samarbejde - områder som fagprofessionelle skal kompetenceudvikle på lige fod med de fag-faglige kompetencer.
Bogen er inddelt i tre dele:
- Del 1 (kap. 1-7): Beskriver grundlaget og rammerne for rehabilitering i Danmark.
- Del 2 (kap. 8-12): Sætter fokus på personen i rehabilitering.
- Del 3 (kap. 13-24): Beskriver de professionelles indsatser.
Bogen rundes af med kapitel 25, som trækker nogle centrale udfordringer i rehabilitering frem. Hvert kapitel har tilknyttet refleksionsspørgsmål, som skal understøtte dialog og læring.